Vår historie

Vår historie starter i desember 2009. Vi hadde endelig tatt en avgjørelse om å starte prøvingen, og pillene ble kastet. Det nye året startet med å lese bøker om emnet. Jeg husker jeg hadde en tanke i bakhodet som minnet meg om at jeg kanskje ikke kan få barn - det er jo ikke alle som får barn.. Årsaken til disse tankene hadde jeg fra tiden på ungdomsskolen.

Som ung hadde jeg utfordringer med veldig kraftige blødninger. Det var så heftig at jeg gjentatte ganger ble sendt hjem fra skolen. Gymlærer sendte meg også til legekontoret et par ganger, for han mente dette ikke kunne være normalt. Jeg ble satt på noen piller som ikke fungerte særlig bra, og etter hvert ble det p-piller. Dette hadde veldig fin effekt på blødningene, og jeg kunne leve som normalt under menstruasjonen. Det var en lykke! Det var ikke aktuelt å slutte på pillene noen gang, for jeg var så redd disse heftige blødningene skulle komme tilbake. Dermed så gikk jeg på p-piller sammenhengende i 15-16 år.

Når vi startet prøvingen var jeg inneforstått med at det kunne ta mange måneder før kroppen min var i "normal" gjenge, etter så mange år på piller. Vi var enige om å ikke stresse, men "ta det som det kommer." Månedene gikk, vi jobbet mye og levde som normalt - men ingenting skjedde. Etter et halvt års prøving begynte vi å teste etter eggløsning, og fant ut at denne kom ganske sent, ofte rundt dag 19. Menstruasjonen kom til vanlig tid, ca. 28 dagers syklus. Når vi begynte å nærme oss et års prøving, kontaktet jeg fastlegen som sendte meg videre til gynekolog.

Vi ble utredet begge to, og det ble funnet flere "feil". Hos meg ble det funnet en del endometriose under kikkhullsoperasjon, de tappet flere cyster med blod. Jeg har i tillegg lav amh (anti-müller hormon), på 4 picomol. Det indikerer at jeg har få egg igjen. Det er uvisst hvorfor det er slik. Legene sa det kunne være medfødt, eller endometriosen kunne ha ødelagt egglagrene. En tredje mulighet var tidlig overgangsalder, men jeg hadde ingen andre tegn på dette. Mannen hadde litt lavt antall, og litt "late" svømmere. Men vi burde ha gode muligheter til å bli gravide med ICSI (microinjeksjon) mente legene.

Deretter skulle vi igang med IVF (prøverør). Vi var med godt mot, nå skulle vi da klare det!

1. IVF/ICSI november 2011: negativ
2. IVF mars 2012: avbrutt
3. IVF/ICSI november 2012: negativ
4. FRYS februar 2013: negativ
5. IVF/ICSI mai 2013: avbrutt
6. IVF/ICSI september 2013: POSITIV men mistet tidlig

Ny klinikk, og nye muligheter! Et helt nytt medisinregime venter!
7. ICSI april 2014: negativ
8. ICSI august 2014: negativ
9. ICSI mars 2015: POSITIV

Vi har vel prøvd det meste gjennom denne prosessen. Akupunktur, kiropraktikk, progesteronkrem for å forlenge lutealfasen, blodfortynnende medisiner (Albyl-E), immundempende medisiner (Prednisolon), hcg-støtte i rugetiden, assisted hatching osv..
Før vårt siste ferskforsøk (9. ICSI) så gjennomgikk vi begge en heftig antibiotikakur. Vi sendte blodprøve til Serum-klinikken i Hellas, hvor det ble påvist en infeksjon i livmoren min. Denne ble da kurert før forsøket. Jeg benyttet både akupunktur ukentlig (startet med dette et par måneder før forsøket), og hadde et par behandlinger hos kiropraktor, like før forsøket, for å sørge for at bekkenet ikke var låst.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar